Spinal kordun ve spinal kanalın gelişimindeki bozukluklar nedeni ile ortaya çıkan anomaliler yanlış tanı konulabilecek farklı klinik tablolara neden olabilir. Poliomyelitis tanısı ile yatırılan olgu klinikte elektrofizyolojik olarak değerlendirildi; bu olguyu sunarken amacımız klinik ve elektrofizyolojik bulguların birbirini desteklemesi gerektiğini vurgulamaktı.
28 yaşında yürüme güçlüğü ile başvuran hasta klinik, elektrofizyolojik, radyolojik (X ray, MRI) ve histopatolojik (gastroknemius ve quadriseps kas biyopsileri) olarak değerlendirildi.
Klinik olarak simetrik güç kaybı, hipertrofik baldır,; elektrofizyolojik olarak nörojenik patolojik patern gösteren elektronöromyografi bulguları ve radyolojik olarak de spina bifida (L 5) ve gerilmiş kord görüntüleri veren hasta spinal gelişim anomalisi olarak değerlendirildi. Bulgular yayınlar çerçevesinde irdelendi.
Anomalies that occur due to developmental defects of spinal cord and spinal canal can cause different clinical entities that may be misdiagnosed.Our case admitted to the hospital with the diagnosis of poliomyelitis and evaluated electrophysiologically in the clinic, our aim in this case was to point out that the clinical and electrophysiological findings should support each other.The complaint of the patient during admittance was difficulty in walking. The patient was evaluated electrophysiologically, radiologically (Xray, MRI) and histopathologically (gastrocnemius and quadriceps muscle biopsies).
Clinical findings revealed symetrical muscle weakness, bilateral hypertrophy in calf muscles; electroneuromyographic and affected muscle biopsy findings showed neurogenic changes. İmaging studies demonstrated spina bifida and tethered cord appeareance.The findings were discussed according to literature.